Linkbuilding strategie

Linkbuilding is een effectieve methode om de vindbaarheid in zoekmachines te vergroten. Niet voor niets kiezen steeds meer website ervoor om een linkbuilding strategie in te zetten. De beste strategie kan voor iedereen anders zijn, afhankelijk van de doelen, de branche en de huidige staat van de website. Het is dan ook belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt voor een strategie die jouw website ten goede komt. 

We beschrijven hoe je een goede basis legt, benoemen de voordelen van een doordacht plan en geven je 5 verschillende strategieën die van pas kunnen komen.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO), waarbij het doel is om de hoeveelheid en kwaliteit van inkomende links naar een website te vergroten. Deze links, ook bekend als backlinks, zijn belangrijk omdat zoekmachines zoals Google ze gebruiken als een indicatie van de relevantie en autoriteit van een website. Hoe meer hoogwaardige backlinks een website ontvangt van gerespecteerde bronnen, des te groter is de waarschijnlijkheid dat de website gezien wordt als betrouwbaar, wat leidt tot een betere positie in de zoekresultaten.

Het proces van linkbuilding omvat verschillende technieken en strategieën. En dus is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken die jouw website ten goede komt. 

Lees meer over linkbuilding in onze uitgebreide linkbuilding gids.

Waarom een linkbuilding strategie uitvoeren?

Linkbuilden vraagt over het algemeen veel tijd en focus. Dit komt doordat je kwalitatieve backlinks wilt verzamelen die jouw vindbaarheid kunnen vergroten. En dus is het belangrijk om in te zien wat het belang is van een goede linkbuilding strategie. 

Een goed uitgevoerde linkbuilding strategie helpt niet alleen om je website hoger te laten ranken in zoekmachines, het verbetert ook de autoriteit en geloofwaardigheid van je site. Door systematisch en strategisch te werken aan het opbouwen van backlinks vanaf relevante en betrouwbare websites, kun je een stevige basis leggen voor langdurig online succes. Bovendien helpt een doordachte linkbuilding strategie om de juiste doelgroep aan te trekken en kan het leiden tot een hogere conversieratio en meer kwalitatief verkeer naar je site.

“Kwalitatief linkbuilden begint met een doordacht plan. Ervaar de voordelen van onze linkbuilding strategieën voor jouw website.”

Ik wil linkbuilding!

5 belangrijke linkbuilding strategieën

Met behulp van een doordacht plan is het mogelijk om meerdere kwalitatieve backlinks te verzamelen. We noemen 5 van de belangrijkste linkbuilding strategieën: 

 1. Backlinks kopen
  Het kopen van backlinks is een veelgebruikte methode op het gebied van linkbuilding. Hoewel het officieel niet door Google wordt aanbevolen, kiezen steeds meer websites voor deze tactiek. Het houdt met name in dat je links koopt bij externe websites om snel het aantal backlinks naar je site te verhogen. Deze methode kan een directe impact hebben op de zichtbaarheid en ranking van je website, maar neemt wel meer risico’s met zich mee.
 2. Outreach
  Backlinks hoeven zeker niet altijd geld te kosten. Met outreach wordt een strategie bedoeld waarbij je websites benadert die mogelijk interesse hebben om te linken naar specifieke content op jouw website. Dit kunnen bijvoorbeeld websites zijn die een hoge autoriteit kennen binnen dezelfde branche als jouw website.
 3. Instappen in broken linkbuilding
  Broken linkbuilding staat bekend als een uiterst effectieve en invloedrijke linkbuilding methode. Hiervoor kun je het best gebruikmaken van een SEO-tool om het domein van een grote speler in jouw sector te onderzoeken. Controleer vervolgens of er sprake is van niet-werkende links op deze site. Veel grote websites hebben namelijk wel een aantal kapotte links. Stel je voor dat zo’n site een artikel heeft en daarbij verwijst naar een bron die niet langer actief is, dan noem je dit een broken link. Jouw taak is om een uitstekend artikel over hetzelfde onderwerp te schrijven en vervolgens de eigenaar te benaderen. Hier stel je de vraag of jouw artikel wellicht kan worden gelinkt.
 4. Gastblogs of product testing
  Door het schrijven van gastblogs of het uitvoeren van productbeoordelingen voor andere sites in jouw sector, kun je nuttige backlinks verwerven. Deze aanpak is gebaseerd op het verspreiden van jouw kennis op relevante platforms, wat niet alleen backlinks oplevert, maar tevens je aanzien en bekendheid in de branche verhoogt.
 5. De skyscraper strategie
  Bij de skyscraper strategie is het van belang om zeer waardevolle content te creëren, zodat andere websites ernaar willen doorverwijzen. Een goede manier kan zijn om onderzoek te doen naar content waar veel over wordt gepubliceerd, maar net tekort komt in kwaliteit. Matige content dus. Het is vervolgens jouw taak om een krachtige blog te schrijven die beter is dan alle andere content.

  Om ervoor te zorgen dat andere websites naar jouw content willen linken, is het belangrijk om dit te promoten. Als ze niet weten dat deze content bestaat, zullen ze ook niet linken.

Onze linkbuilding strategie

Uiteraard werkt ieder linkbuilding bureau op een eigen wijze. Dat geldt uiteraard ook voor ons. Wij verwerken drie soorten backlinks in een linkbuilding pakket:

1: Backlinks op kwalitatieve en relevante websites
Dit betekent dat we specifieke links naar jouw website plaatsen die direct gerelateerd zijn aan het betreffende onderwerp.

2: Branding backlinks
Dit zijn backlinks die naar de startpagina van jouw website verwijzen, waarbij je domein- of bedrijfsnaam in de ankertekst is opgenomen.

3: Backlinks op websites met hoge SEO waarde
Dit betekent dat we backlinks naar jouw website genereren vanaf “algemene websites” met krachtige SEO-metrics.

Een linkbuilding strategie uitbesteden?

De bovenstaand genoemde linkbuilding strategieën kunnen je helpen bij het verhogen van de vindbaarheid van je website. Hoewel het merendeel van deze strategieën bewezen effectief is, raden we je toch aan om linkbuilding uit te besteden aan een ervaren partij met ervaring in het vak. 

Bij Linkbuildenuitbesteden.nl begrijpen we wat er nodig is om ervoor te zorgen dat jouw website hoger scoort in zoekmachines als Google. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het vak en gebruiken deze kennis om een op maat gemaakte linkbuilding strategie te ontwikkelen die past bij jouw unieke behoeften en doelen. Ons team van specialisten volgt de nieuwste SEO-trends en richtlijnen om duurzame resultaten te bereiken en jouw online aanwezigheid te versterken.

Ik wil jullie strategie toepassen!

Onze Linkbuilding Pakketten

Wanneer je in je linkportfolio gaat investeren om je zoekpositie te verbeteren, is het belangrijk dat je daarvoor de juiste partner vindt.

Zilver

€95 

p/m

MEEST GEKOZEN – Krachtig pakket voor een klein budget. Goed voor lage concurrentie zoektermen.

 • 25+ homepage links
 • 12+ startpagina links
 • 1 link bij een artikel
 • Inhoudelijk artikel
 • In-content links
 • Spreadsheet overzicht
 • Totaal 38 Links p/j
 • Gratis samengesteld

Goud

€245 

p/m

Hier begint het pas echt. Medium-concurrentie zoektermen brengen wij omhoog.

 • 65+ homepage links
 • 25+ startpagina links
 • 2 links bij een artikel
 • Inhoudelijk artikel
 • In-content links
 • Spreadsheet overzicht
 • Totaal 92 Links p/j
 • Gratis samengesteld

Platinum

€495 

p/m

Dit is een echt POWERpakket, voor meerdere medium tot high-concurrentie zoektermen.

 • 160+ homepage links
 • 65+ startpagina links
 • 12 Inhoudelijke artikels
 • 24 In-content links
 • Spreadsheet overzicht
 • Totaal 253 Links p/j
 • Gratis samengesteld